top of page
CIMG4424svxx_edited_edited.jpg

Lymfyoga med fokus på hormoner och körtlar

Det centrala i det här konceptet är kvinnohälsa, och att hjälpa kvinnor att själv hitta ett sätt att må bra på, med hjälp av yoga, kost och livsstil. Lär känna din kropp, dina hormoner och få en chans att hitta inspiration och glädje i livet.

När du tränar för att få fart på lymfcirkulation och avgiftning, är det mjuka flödande rörelser som är det bästa. Du flexar, vrider mjukt och böjer på ryggraden, axlarna rullas och öppnas mjukt upp. Vadmusklerna och fötterna får jobba på olika sätt, och ibland kommer vi hålla benen uppåt för att öka lymfcirkulationen i benen, där det lätt ansamlas vätska. 
I den här yogan undviker du ytterlägen och extrema positioner eftersom kroppen då börjar spänna istället. Du får också jobba med olika andningsövningar (pranayama). 

Du får återhämtning, förbättrar din kroppskännedom och balanserar kroppens körtlar, nerv-och hormonsystem. En välgörande träning för kroppen och sinnet, samt för mental och känslomässig balans med fokus på människan som helhet.

Yogaformen har sin bas i traditionell och medicinsk yoga, med rörelser inspirerade från Kundaliniyogan.

Vi inleder alla pass med minst 7 min djupandning, att komma i kontakt med varat djupa lugna andetag. Att få in det i sin vardag varje dag är så hälsosamt. Andetaget är grunden till allt - till din fysiska hälsa, din psykiska hälsa och till din sinnesstämning och energinivå. 

ANDETAGET

Andetaget är grunden till allt - till din fysiska hälsa, din psykiska hälsa och till din sinnesstämning och energinivå. Varför ska man träna på att andas kanske du frågar dig? Låt mig ge din lite fakta:

 

Du andas ungefär 1000 ggr i timmen. Det blir 24000 ggr på ett dygn, vilket motsvarar 10-20 kg luft. Du klarar dig inte lång stund utan luft. Det du däremot kan välja och påverka är hur du andas. Det är därför du behöver träna på hur du andas, så att detta blir så optimalt som möjligt. 

 

Andetaget är den röda tråden i Yogan, andningsövningar är en central del. Andetaget är det som sammanför kropp och sinne. 

 

Det fina med andningsövningarna är att du alltid kan praktisera dem. Andetaget är det allra viktigaste. Så tränar du på att andas rätt på yogamattan kommer detta att smitta av sig även utanför yogamattan i ditt dagliga liv. 

 

Att ge sig själv minst 7 min avslappnande djupandning om dagen kommer att förändra ditt liv.

bottom of page