top of page
47380361_2188575408063063_17065541921994

Yinyoga

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på andning och medveten närvaro i kroppen och har sitt ursprung i kinesisk medicin.

Vi börjar alltid klassen med djupandning i mist 7 min, vårat andetag är så viktig. Andetaget är grunden till allt - till din fysiska hälsa, din psykiska hälsa och till din sinnesstämning och energinivå. 

Vi håller de olika positionerna länge och då stimuleras bindväven, leder och ligament samt inre organ. Stelhet löses upp och cirkulationen kommer igång, vilket medför en ökad rörlighet, samt bidrar till ett friare energiflöde i kroppen. Detta stärker kroppens egen förmåga att återhämta sig.

Positionerna är enkla och utförs alltid liggande eller sittande. Yinyoga bidrar till mental träning och inre lugn.  Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer fysiska yogaformerna. Av denna anledning kan Yinyoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap till alla annan fysisk yoga eller träning

Det är viktigt att var och en efter sina förutsättningar gör övningen avslappnad och med rätt intensitet på stretchen, så att man kan ligga/sitta bekvämt i övningen.  Därför används ofta kuddar, bolster, filtar, block och eventuellt en vägg som stöd.

 Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Läs mer under:

bottom of page