top of page
rumsmiljö.jpg
gränd.jpg
rumsvy.jpg
solnedgång.jpg
Gamla stan i Bordighera.jpg
esterni_01.jpeg
stor_13.gif
stor_07.gif

YOGARESA TILL BORDIGHERA I ITALIEN

13 - 18/9 2022

Följ med till Italienska Ligurien med mig, Gunilla Sandberg.

Vi kommer tillbringa fem nätter tillsammans i Bordighera med yoga, vandring,utflykt med matlagningskurs och middag.

Vi utforskar den dynamiska ashtangayogan och dess filosofi, den lugna, djupa meditativa yinyogan samt känner hur vi med hormonyoga och pranayama kan balansera våra kroppar.

Vi bor på Casa Albertieri som är ett antikt stenhus från 1600-talet och som också är Bordigheras första rådhus.

Här äter vi frukost i rådsalen under takmålningarna.Vi kommer att äta gemensam middag ute på kvällarna, medans lunch är fritt att välja efter eget tycke på någon av Bordigheras många restauranger.

Det kommer under vår vistelse att finnas möjlighet till att utforska trakterna på egen hand.

Boendet kommer i första hand att bli i något de två eller trebädds rummen i huvudbyggnaden på B&B Casa Albertieri. Alternativa boende som kan utnyttjas vid behov finns på Dormiusa Suites & Rooms eller på I Colori di Monet B&B, båda boenden i Bordigheras gamla del, nära B&B Casa Albertieri.

Bokning sker till: harkammaren1@gmail.com

Pris: 6 500 kr var av Bokningsavgift är 2 000 kr 

Du kan bo i enkelrum för ett tillägg, + 400 SEK per natt, för den som önskar.

​Riklig frukost ingår oavsett boende. På rummet finns kaffe och te,samt ett mindre kylskåp.

​Betala till Bankgiro 5288-4814

Anmälan av såväl yogaresan och de guidade utflykterna är bindande med reservation för eventuell prisändring

I priset ingår:                           

  • Yoga 2 gånger per dag, undantag den dag vi är på matlagningskurs

  • Frukost

  • Boende i delat rum

  • Guidad rundvisning i konstnären

     Pompeo Marianis trädgård och ateljé 

 

Kostnader som tillkommer:

  • Flyg / transfer

  • Måltider vid lunch och kvällsmat

  • Vandring -    

       60 euro, anmälan göres i samband med anmälan av yogaresan

  • Matlagningskurs,90 euro, anmälan göres i samband med anmälan av yogaresan Flygbiljett bokar ni själva. Transfer t/r flygplats ingår ej men jag kan hjälpa er boka minibuss. Transfer ca 30 euro per person enkel väg. Alternativt går det bra att ta tåg till Bordighera. Tåget kostar ca 10 euro per person enkel väg.

 

Upplägg

Dag 1

Ankomst under dagen

Kl 17.00 Yinyoga/hormonyoga/pranayama 

Kl 19.00 Välkomstskål Procseco med tilltugg

Kl 20.00 Gemensam middag på restaurang

 

Dag 2

Kl 07.30 Ashtangayoga

Kl 08.45 Frukost

Marknadsdag i Bodighera öppen till ca kl 13.00

Kl 17.00 Yinyoga/hormonyoga/pranayama

Kl 20.00 Gemensam middag på restaurang

 

Dag 3

Kl 07.00 Ashtangayoga

kl.08.00 Frukost

Kl 09.15 Guidad vandring längs Pilgrimsleden ”via della Costa” från Bordighera till vackra belägna bergsbyn Sasso och vidare till Vallebona för flerrätters lunch på en familjedriven mysig agrturismo. Naturskön vandring ca 8 km, 300 km kuperad terräng Tillbaka på em. ca kl 17.00 Anmälan görs i samband med anmälan av yogaresan

Kl 18.00 Yinyoga/ hormonyoga/pranayama

Kl 20.00 Gemensam middag på restaurang

 

Dag 4

Kl 07.30 Ashtangayoga

Kl 08.45 Frukost

Kl 15.00 Matlagningskurs - Transfer kl 15 till Liguriens inland och kort besök

i Val Nervia dalen och några av de absolut vackraste byarna i Italien (Dolce Ack och Pigna) där vi stannar för rundvandring i byn innan färden går vidare mot byn Castelvittorio och matlagningskurs med egen pasta, pesto och andra liguriska specialiteter som sedan serveras i lång härlig Italiensk slowfood middag. Inkluderar vin/vatten samt

välkomstdryck.

Tidsåtgång ca från kl 15.00 - 22.00 Ca 40 min transfertid.

Anmälan görs i samband med anmälan av yogaresan

 

Dag 5

Kl 07.30 Ashtangayoga

Kl 08.45 Frukost

Kl 15.30 Beök med guidad visning av konstnären Pompeo Marianis fantastiska trädgård och ateljé. Denna unika ateljé, som ligger 5 minuters promenad från vårt boende, räknas som en av de 10 bäst bevarade konstnärsateljéer i världen från denna tidsepok. I trädgården satt även Claude Monet och målade, vilket vi kommer att få se. Efter visningen har vi dagens Yinyogapass här i den vackra trädgården. Yogamattor medtages.  

Kl 20.00 Gemensam middag på restaurang

 

Dag 6

Hemfärd

Kl 07.30 Ashtangayoga

Kl 08.45 Frukost

 

Packningstips -

Sköna sportskor med bra sula rekommenderas.

Badkläder + badhanduk till stranden.

Lager på lager klädsel dvs allt från linne och shorts till lättare regnjacka,samt solkeps.Solen skiner för det mesta här men var ändå beredd på kyligare vindar och oanmält regn.

Liten lätt ryggsäck att lägga vattenflaska i, ombyte och småsaker efter behov.

Vandringsstavar kan vara bra för er som vill ta med men ej nödvändigt.

För yogan: tag med egen yogamatta

 

 

Annat att göra på plats:

(Säg till i god tid innan resan om du är intresserad av denna aktivitet.)

-Upplevelse med guide på elcykel i kuperat landskap med bad i bergs lagun följt av vinavsmakning och tilltugg ca 6 tim t/r Bordighera. Elcykel används ofta här i bergen för att alla ska kunna delta. I inlandet är det backigt och vägarna bär uppåt men med elcykel är det lätt som en plätt för alla att hänga med- Kostnad 700 SEK

- Cykeltur på egen hand utmed kustleden i Sanremo, ca 50 km t/r om man vill cykla hela sträckan. Gör egna strandhugg för bad eller stanna för kaffe och en gelato på trevlig strandbar utmed kusten. Giltigt leg krävs som deposition. Behöver ej förbokas. Noli Bici i Sanremo hyr ut cyklar. -Kostnad ca 20€ för cykelhyra. Inget minimum antal.

I Bordighera finns det gott om fina badstränder för sol och bad och möjlighet att ta sig till grannstaden Sanremo för shopping eller cykla utmed strandleden, se ovan info.

Fler fina bilder och info om vackra Bordighera hittar du här.

​Bordighera ligger utmed medelhavet precis på gränsen mellan Italien och Frankrike och tillhör regionenLigurien.Här råder lugn och harmoni och man kan flanera eller kanske ta en löprunda utmed den vackra strandpromenaden, sola på klipporna vid kyrkan St Ampelio längst ut på udden eller prova det goda och nyttiga medelhavsköket på några av stadens flera restauranger.Från gamla stan till strandpromenaden promenerar man på fem minuter.Bordighera är en perfekt utgångspunkt för att vandra, cykla eller med bil utforska italienska och franska Rivieran.Närliggande Sanremo (ca 10 km) Monte Carlo (ca 30 km) eller charmiga bergsbyar i inlandet når man enklast med bil på ca 30 min.

Närmaste flygplats är Nice (Frankrike) ca 1 tim med bil /tåg

Vandringen - Passar alla med hyfsad grundkondition men landskapet här i Ligurien är kuperat så bered er på varierad terräng. Vi vandrar genom byar på vägar men oftast grus, åsnestigar, eller pilgrimsleder i bergen.

Yoga - Vi startar dagen med dynamisk ashtangayoga som vi håller inomhus i stora salen. Kanske vi en av dagarna möter morgonen med ett ashtangayoga pass på klippan vid stranden. Ashtangayoga är en mer kraftfull yoga som ger styrka och smidighet.Framåt kvällen har vi djupgående yinyoga utomhus eller inne i stora salen, vi ser vad som faller sig bäst. Yinyoga är en lugn meditativ yoga där man sitter eller ligger i 3-5 minuter långa positioner Vi kommer även i samband med någon av yogapassen ha två meditationer.Yogan passar alla från nybörjare till redan vana yogautövare och innehåller effektiva verktyg för att gå ner i varv, släppa på muskelspänningar, stilla tankarna och få sinnet mer fokuserat.Alla tränar utifrån sina egna personliga förutsättningar helt befriat från prestige, prestationer eller tävlan.

 Läs mer om B&B Casa Albertieri här.

Namasté Gunilla

strand.jpg
Gunilla_på_Cas_Bernats.JPG
bottom of page